[COMUNICAT] Prima zi de antrenamente centralizate comune pentru lotul național de gimnastică artistică feminină

București, 02 februarie 2021 – 1 februarie 2021 marchează pentru gimnastica din România, momentul în care  componentele lotului de senioare de la Deva – Silviana Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Maria Holbură, Daniela Trică și Antonia Duță împreună cu antrenorii Liliana Cosma, Nicolae Forminte și Florin Cotuțiu au venit la București, pentru antrenamente centralizate în sala clubului Dinamo, alături de Larisa Iordache, care va fi pregătită de Lacrămioara și Cristian Moldovan.

Carmencita Constantin, președintele FRG, a fost prezentă la reunirea gimnastelor în sala Dinamo: ”Toată lumea a agregat o mulțime de eforturi pentru ca această schimbare  să se poată întâmpla. Eforturi ca să se poată organiza venirea voastră, ca să stați în niște condiții bune, să se elibereze sala pentru a avea programul care vouă vă trebuie, să puteți face și școală și să vă pregătiți împreună.  Vă îndemn să fiți cu ochii unele pe altele, să învățați  cum să vă susțineți, unele pe altele, astfel încât acesta să fie începutul dezvoltării spiritului de echipă pentru a obține rezultate competitive de acum încolo.

          În Larisa am un mare sprijin, așa cum Marian este liderul lotului masculin, așa, și aici, Larisa este un model de ambiție, de dăruire, de pasiune, de comportament în sală și în competiții, un lider pe care vă rog să-l urmați și vă doresc din suflet să ajungeți la performanțele ei. Iar pe tine, Larisa, te rog să ai grijă de ele că sunt mai mici și să le ajuți  să treacă mai repede peste etapa de formare și în special peste etapa de învingere a emoțiilor”.

În următoarele 3 luni, gimnastele vor avea un  program comun de pregătire, supervizat săptămânal de antrenorii federali Corina Moroșan și Angela Cacoveanu.

          “V-aș îndemna să priviți dincolo de această schimbare, să o luați ca pe un pas spre viitor.  Ce este în spatele acestei schimbări, știți deja: o calificare olimpică. Ce este mai frumos în sport, mai motivant, decât să lupți pentru această calificare? Iar fetele au  resurse și datorită concurenței sunt convinsă că pot progresa.  Sunt aproape 3 luni pâna la calificare și trebuie să aibă încredere în ele și să fie  sănătoase. Știu cum se face performanță și știu și ele foarte bine: cu antrenamente, cu pregătire, cu valoare. Am o singură dorință: ca fetele să aibă încredere în antrenori, iar aceștia, la rândul lor, să aibă încredere în fete. Câte nu poți face dacă ești hotărât, ce nu realizezi? Cei care se străduiesc obțin ceea ce vor!” a declarat vicepreședintele FRG,  Maria Fumea.

European Gymnastics a anunțat că s-au încheiat înscrierile pentru  Campioantele Europene de Gimnastică Artistică de la Basel (Elveția). În perioada 21 – 25 aprilie, 323 de gimnaști (128 de sportive și 195 de sportivi) din 40 de țări vor participa la această competiție.  Reprezentanții României vor avea ca adversari gimnaști din Rusia, Franța, Marea Britanie, Germania,  Olanda, Spania, Ungaria, Italia,  Portugalia, Ucraina, etc.