Convenția anuală a antrenorilor, Izvorani 2018

București, 10 decembrie 2018 – Un număr de 140 de antrenori de gimnastică artistică și aerobică au participat la cursul de perfecționare organizat de Federația Română de Gimnastică, la Izvorani, în perioada 7 – 9 decembrie 2018.

Tematica cursului a atins subiecte precum managementul accidentărilor în gimnastică, adaptarea la efort, traumatologie și evaluarea riscului de accidentare, utilizarea susținătoarelor la efort, dar a propus și dezbateri cu privire la implementarea unui sistem de evaluare pentru antrenori și de optimizare a sistemului de formare și perfecționare al acestora.

 

Invitatul special al Convenției a fost Adrian Stan, Manager al Federației Britanice de Gimnastică pe partea de dezvoltare a înaltei performanțe și pregătirea antrenorilor, care a împărtășit celor prezenți din propria experiență.

Convenția anuală a antrenorilor a fost organizată în colaborare cu Fundația Casa Campionilor și OMV Petrom, cu sprijinul Marianei Bitang și al lui Octavian Bellu.

Totodată, Federația Română de Gimnastică mulțumește partenerilor și sponsorilor pentru susținere – Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Auchan, Reserved, Farmaciile Remedia & Regina Maria – Rețeaua Privată de Sănătate.