Legislație


STATUTUL FRG

Federația Română de Gimnastică își desfășoară activitatea în limitele legilor statului român și ale Statului FRG.

Statutul FRG a fost aprobat de Adunarea Generală a Federației Române de Gimnastică din data de 16 noiembrie 2001 și este în conformitate cu prevederile Legii nr. 69/2000 a Educației Fizice și Sportului și legislația statului român. Statutul a fost revizuit, completat și modificat conform aprobărilor Adunării Generale a Federației Române de Gimnastică din datele de 14 martie 2003 și 3 martie 2006.

Statutul Federației Române de Gimnastică
Vizualizează

CHARTA OLIMPICĂ

Charta Olimpică reprezintă codificarea Principiilor Fundamentale ale Olimpismului, a Regulilor și Textelor de aplicare adoptate de către Comitetul Internațional Olimpic (C.I.O.).

Ea guvernează organizarea, acțiunile și funcționarea Mișcării Olimpice și stabilește condițiile celebrării Jocurilor Olimpice.

Charta Olimpică
Descărcați

LEGEA EDUCAȚIEI FIZICE ȘI SPORTULUI

Prezenta lege reglementează organizarea și funcționarea sistemului național de educație fizică și sport în România.

În sensul prezentei legi, prin educație fizică și sport se înțeleg toate formele de activitate fizică menite, printr-o participare organizată sau independentă, să exprime sau să amelioreze condiția fizică și confortul spiritual, să stabilească relații sociale civilizate și să conducă la obținerea de rezultate în competitii de orice nivel.

Legea 69/2000
Descărcați

ANTIDOPING

Utilizarea oricăror substanțe și metode pentru creșterea performanțelor sportive în competiții este considerată incorectă de către toate organizațiile sportive din întreaga lume, în special de către Comitetul Internațional Olimpic (CIO).

Pe lângă caracterul incorect din punct de vedere etic, folosirea substanțelor dopante afectează sănătatea întregului organism uman. Afecțiuni ale ficatului, sterilitate, forme de cancer sau afecțiuni ale inimii sunt doar câteva dintre bolile generate de utilizarea substantelor dopante.

Pentru un sport cât mai curat, fără doping, Agenția Mondială Antidoping (WADA), fondată în 1999 de către Comitetul Internațional Olimpic pentru a lupta împotriva dopajului în sport, a realizat în anul 2006 o listă a substanțelor interzise, pe care o actualizează în fiecare an.

Lista substanțelor interzise 2018 (eng)
Descărcați