Europene 2018 – Aur, argint și bronz în finalele feminine pe aparate

GLASGOW, Scoția, 6 august 2018 – 3 medalii au câștigat gimnastele române, junioare și senioare, în finalele pe aparate ale Campionatului European de gimnastică artistică de la Glasgow. Ioana Stănciulescu și Denisa Golgotă au urcat pe podiumul de premiere.

Ultima zi de concurs a celei de-a XXXII-a ediție a Campionatelor Europene de gimnastică artistică feminină a fost dedicată finalelor pe aparate, atât în competiția senioarelor, cât și în cea a junioarelor.

Cu un sol prezentat pe tema muzicală a filmului ”Frumoasa și Bestia”, Ioana Stănciulescu a impresionat prin eleganța mișcărilor și acuratețea în execuție. O tsukahara, urmată de un caciov legat de un dublu salt înapoi grupat, un salt inapoi întins cu două șuruburi și jumătate legat de un salt înainte grupat și un dublu salt inapoi echer au legat integralul din punct de vedere acrobatic. Cea mai mare nota la dificultate din finală, 5,40, și prima poziție in clasamentul de la sol. Da, Ioana Stănciulescu este noua campioană europeană de junioare la acest aparat!

Aproape de podiumul de la sol a fost și Antonia Duță, locul 4,  ea chiar având aceeași notă finală cu ocupanta poziției a treia, însă a intervenit o departajare aplicată în raport cu nota de la execuție.  Apelul dublu salt inainte grupat este însă unul dintre elementele ei reprezentative.

Silvia Sfiringu a terminat pe locurile 5 și  6 la sărituri, respectiv bârnă.

Finalele pe aparate ale senioarelor au adus încă două medalii gimnasticii artistice românești și ne-au oferit o Denisa Golgotă extrem de determinată, încrezătoare și gata să lupte pentru fiecare șansă pe care o are. La sărituri a luptat pentru două evoluții cat mai state la aterizare, iar Yurchenko-ul întins cu 720 grade întoarcere și Tsukahara întinsă cu 360 grade întoarcere i-au oferit în final prima medalie importantă la senioare, chiar la debut. A fost bronz european la sărituri și parcă presiunea acumulată în ultimele zile începea să se împrăștie.

La sol, fiind penultima la start, a trebuit să-și gestioneze cu grijă trăirile și să-și aștepte liniștită rândul. O acrobata desăvârșită, Denisa a profitat din plin de abilitățile fizice cu care e înzestratată, reuşind execuţii  cu o mare amplitudine. Dublu înapoi întins, apel dublu salt inainte grupat, tsukahara și un dublu salt  înapoi grupat au fost elementele care au condus-o către medalia europeană de argint la acest aparat.

Rezultate Sărituri Junioare
Rezultate Bârnă Junioare
Rezultate Sol Junioare
Rezultate Sărituri Senioare
Rezultate Sol Senioare

__________________________
Powered by Reserved!