Europene 2018 – Muntean pe 8, iar Szabo pe 5 în finalele de la inele

GLASGOW, Scoția, 13 august 2018Andrei Muntean și Rafael Szabo au fost singurii finaliști ai gimnasticii artistice masculine românești la Campionatele Europene de la Glasgow.

Ambii au prins finală la acelasi aparat, inelele, diferența fiind aceea că Andrei Muntean a participat în competiția seniorilor, iar Rafael Szabo în cea a juniorilor. Cu emoții, dar cu dorința de a se întrece pe sine, sportivii noștri au intrat cu încredere în finală. Primul în concurs a fost Szabo, iar evoluția lui de duminică l-a clasat pe poziția a cincea, cu un loc și o zecime mai bine ca-n calificări. Gimnastul nostru a fost notat cu 13,466/4,90, finala fiind câștigată de rusul Grigorii Klimentev (14,300/5.20).

În competiția masculină, grecul Eleftherios Petrounias s-a încoronat pentru a patra oară campion european la inele (15,466/6.30), el dominând cu autoritate acest aparat la nivel mondial, din anul 2015. Integralul prezentat de Muntean nu a fost cel pe care el, în primul rând, și l-ar fi dorit, însă cu siguranță experiența în sine îi va fi utilă in gestionarea următoarelor competiții. Andrei a terminat finala pe locul 8, cu 11.366/5.60.

Rezultate Inele Juniori
Rezultate Inele Seniori

__________________________
Powered by Reserved!