Gimnastica artistică românească calificată la Jocurile Olimpice ale Tineretului

BAKU, Azerbaidjan, 25 iunie 2018 – Gimnastica artistică feminină românească s-a calificat pentru a treia oară, din tot atâtea ocazii, la Jocurile Olimpice ale Tineretului, competiție care urmează să aibă loc la Buenos Aires, în perioada 6 – 18 octombrie 2018.

Miza competiției de calificare de la Baku a fost aceea de a prinde un loc între primii 17 sportivi, în clasamentul la individual compus. Cu 48.632 puncte, gimnasta Ana Maria Puiu s-a clasat pe poziția a zecea (aplicând regula cu doar o reprezentantă din fiecare țară), aducând asftel calificarea olimpică la tineret pentru gimnastica artistică feminină din România. Cealaltă reprezentantă română, Iulia Berar, a terminat concursul pe locul 18 cu 47.398 puncte.

În competiția masculină, România a ratat calificarea pentru doar un singur loc, Gabriel Burtănete totalizând la finalul celor 6 execuții 72.131 puncte. Totodată, Răzvan Marc a terminat concursul de calificare pe locul 31 cu 71.631 puncte.

Alături de sportivi, au fost la Baku antrenorii Nicolae Forminte (GAF), Adela Popa (GAF), Augustin Pop (GAM) & Cornel Burduhosu (GAM), dar și oficialii Angela Cacoveanu (arbitru GAF), Eugen Cățean (arbitru GAM) & Mircea Apolzan (șef de delegație).

Rezultatele complete feminin

Rezultate complete masculin

Din punct de vedere al palmaresului, gimnastica artistică românească a obținut cele mai bune rezultate la Jocurile Olimpice ale Tineretului chiar la ediția inaugurală, în 2010, la Singapore, prin performanțele lui Andrei Muntean (aur la inele și argint la paralele) și Dianei Bulimar (argint la sol).