Golgotă, Muntean și Bogati – gimnaștii români ai anului 2018

București, 21 decembrie 2018 – Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică a întocmit clasamentul celor mai buni gimnaști români din acest an, la cele 3 ramuri din structură: gimnastică artistică feminină, gimnastică artistică masculină și gimnastică aerobică.

Cele mai importante repere competiționale ale anului 2018 au fost Campionatele Europene și Mondiale de gimnastică artistică, găzduite de Glasgow, respectiv Doha, și Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică de la Guimaraes. La acestea, adăugăm Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, dar și Campionatele Naționale de artistică de la Ploiești și de aerobică de la Izvorani.

Denisa Golgotă a fost desemnată cea mai bună gimnastă română, grație rezultatelor obținute la Campionatele Europene: medalie de argint în finala de la sol și medalie de bronz la sărituri. Denisa a fost secondată în clasament de campioana europeană de junioare la sol, Ioana Stănciulescu, în timp ce pe poziția a treia le regăsim, la egalitate, pe Silvia Sfiringu și Antonia Duță, cu clasări în finalele pe aparate de la Europenele de junioare.

Gimnastică artistică feminină:

(1)GOLGOTĂ Denisa

(2)STĂNCIULESCU Ioana

(3)DUȚĂ Antonia & SFIRINGU Silviana

(5)PUIU Ana Maria

(6)TRICĂ Daniela

(7)HOLBURĂ Maria

(8)GHICIUC Carmen

(9)IVĂNUȘ Nica

(10)CRIȘAN Ioana

La masculin, Andrei Muntean ocupă prima poziție în clasamentul celor mai buni gimnaști români. Andrei este finalist european și mondial în 2018, dar și multiplu medaliat în circuitul Cupelor Mondiale, obținând din partea Federației Internaționale distincția de cel mai bun gimnast la paralele în cadrul Cupelor Challenge din acest an. Gabriel Burtănete îl urmează pe Andrei Muntean în top, datorită medaliilor de bronz obținute la Turneul Internațional de juniori de la Berlin, dar și finalei olimpice de tineret la sărituri. Rafael Szabo e al treilea cel mai bun gimnast al României din acest an, în urma finalelor europene de juniori de la inele și individual compus.

Gimnastică artistică masculină:

(1)MUNTEAN Andrei

(2)BURTĂNETE Gabriel

(3)SZABO Rafael

(4)DRĂGULESCU Marian

(5)BĂŢAGĂ Cristian

(6)KOTRONG Adelin

(7)GHIUZAN Robert

(8)BURTANETE Robert

(9)ȚARCĂ Nicolas

(10)CRISTEA Beniamin

Andreea Bogati își păstreaza prima poziție în topul celor mai buni gimnaști de aerobică. Sportiva noastră a cucerit în 2018 două medalii de argint și una de bronz, în cadrul Campionatelor Mondiale din Portugalia,  Este urmată în clasament de Dacian Barna și Mihai Popa, ambii cu rezultate notabile pe plan mondial, în anul centenarului.

Gimnastică aerobică

(1)BOGATI Andreea

(2)BARNA Dacian

(3)POPA Mihai

(4)BROȚEI Marian

(5)BOCȘER Gabriel

(6)DINCĂ Sandra

(7)STOENESCU Steliana

(8)SENTEA Flavia

(9) – (10)DARIE Andreea, GANEA Denisa, NEDELCU Cristina & DUMITRAȘCU ISABELA