INFORMARE – Măsuri luate de gimnastică în contextul CoronaVirus

București, 12 martie 2020 –

Ca modalitate de prevenție și de aliniere la deciziile naționale și internaționale în cazul epidemiei cu noul CoronaVirus, Federația Română de Gimnastică anunță că în conformitate cu prevederile HG nr.6 din 09.03.2020 a sistat activitatea de pregătire sportivă din Centrele Naționale Olimpice pentru Pregătirea Juniorilor/Burselor Olimpice pentru Pregătirea Juniorilor și a Loturilor Naționale de Juniori, totul până la noi dispoziții în contextul dat. Toți componenții centrelor și loturilor de juniori se vor întoarce acasă în toată această perioadă de criză.

Totodată, Federația Română de Gimnastică dă curs recomandărilor venite din partea Ministerului Tineretului și Sportului, prin care se solicită suspendarea activităților competiționale desfășurate în spații închise, cu participarea a mai mult de 100 de persoane, până cel puțin la data de 31 martie 2020 și analizarea variantei de a amâna sau anula competițiile naționale și internaționale organizate pe teritoriul României.

Federația Internațională de Gimnastică a anunțat că în contextual CoronaVirus a decis anularea și amânarea mai multor competiții ce urmau să aibă loc în perioada următoare, astfel:

În ceea ce privește Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină de la Paris, din luna mai, Uniunea Europeană de Gimnastică a anunțat până în acest moment că singura măsură luată a fost să limiteze numărul de persoane prezente la eveniment la un maxim de 1000. Însă o decizie concretă cu privire la varianta unei amânări sau anulări va fi luată impreună cu Comitetul Local de Organizare până la sfârșitul acestei luni.