La Sf. Gheorghe, ȘI JUNIORII II și I ȘI-AU DESEMNAT CAMPIONII

După desfășurarea întrecerilor junioarelor, a venit rândul juniorilor să-și dispute întâietatea în ediția 2016 a Campionatul Naţional pe Echipe al Juniorilor II și I, sub egida Federației Române de Gimnastică și în colaborare cu clubul din localitate, în Sala ”Kati Szabo” din Sf. Gheorghe dându-și întâlnire aproape 80 de tineri gimnaști, în prim-plan aflîndu-se cluburile LPS Bistrița, CSS Sibiu și Dinamo București, precum și Gabriel Burănete (CSS Buzău), Andrei Gula (Dinamo București) și Gavril Luca (CSS 1 Timișoara), la cele trei categorii de concurs.
Tabloul oferit de cei 80 de competitori, reprezentând cluburile Dinamo București, Steaua București, LPS Bistrița, CSS Lugoj, CSS 1 Timișoara, CSS Buzău, CSS Brașovia Brașov, CSS Reșița, CSS Sibiu nu a fost unul în ”culori” prea ”roz”, iar ceea ce s-a văzut în sala de concurs a fost explicația pentru evoluția din urmă cu puțină vreme a juniorilor noștri la ”europenele” de la Berna și mai înainte.
Cu doar 4 echipe – de fapt 3, având în vedere că LPS Bistrița a aliniat două formații – în cursă pentru titlu la Juniori II – Nivel 4 și cu 35 de gimnaști pe linia de start, succesul a aparținut formației bistrițene Robert Someșan / Radu Berariu / Răzvan Marc / Daniel Cira, în timp ce individualul compus a revenit lui Gabriel Burtănete (CSS Buzău), înaintea lui Răzvan Marc (LPS Bistrița) și Raul Șoica (CSS 1 Timișoara).
Cealaltă categorie a Juniorilor II, Nivel 3, a reunit 6 echipe, pe primul loc situându-se CSS Sibiu (Nicolae Berra, Marius Preda, Darius Negoescu, Andrei Șoaită) cu un avans de 8 puncte față de a doua clasată, iar dintre cei 27 de sportivi în concursul individual s-au detașat Gavril Luca (CSS 1 Timișoara), Andrei Șoaită (CSS Sibiu), Marius Preda (CSS Sibiu) și Adrian Ciobanu (Dinamo București), în ordine, pe podium.
Cuplul dinamovist Liviu Ioniță / Andrei Gula a alcătuit cea mai bună echipă a Juniorilor I (5 în competiție), același Andrei Gula impunându-se și la individual compus, în fața lui Alexandru Bănicioiu (CSS Lugoj) și Beniamin Cristea (Steaua), componenți ai echipei naționale pentru C.E. din mai.

Pentru alte amănunte, click aici: Campionat National Juniori I si II – Sf. Gheorghe