La Sf. Gheorghe, JUNIOARELE I și II ȘI-AU DESEMNAT CAMPIOANELE

Sala ”Kati Szabo” din Municipiul Sf. Gheorghe a fost și… este, din nou, gazdă pentru cei mai tineri gimnaști, sub egida Federației Române de Gimnastică, în colaborare cu Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, desfășurându-se ediția 2016 a Campionatului Național pe echipe al Junioarelor și Juniorilor II și I. Cele dintâi au intrat în ”scenă” aproape 100 de gimnaste care încearcă să străbată drumul greu spre marea performanță, evidențiindu-se echipele Steaua, Farul Constanța și CNS Cetate Deva, care și-au adjudecat titlurile, în concursul individual cele mai bune fiind constănțencele Ioana Stănciulescu (junioare II, nivel 4) și Maria Ceplinschi (junioare II, nivel 3), precum și multipla medaliată a recentelor ”europene”, Denisa Golgotă (CNS Cetate Deva) la junioare I. Dacă fetele și-au încheiat ”misiune”, în aceste zile, tot la Sf. Gheorghe, se află în competiție gimnaștii, la aceleași categorii de concurs.
Revenind la întrecerile fetelor, să începem prin a spune că la start s-au aflat reprezentantele a 22 de cluburi: CSM Arad, SCM Bacău, CSS Bârlad, CSS 2 București, Dinamo București, CSS 7 Dinamo București, Steaua București, CSS Steaua București, Triumf București, CSS Buzău, CSM Cluj, CSS Viitorul Cluj, Farul Constanța, CSS 1 Constanța, CNS/CSS Cetate Deva, CSS Focșani, LPS Galați, CSM Onești, Clubul „Nadia Comăneci” Onești, Petrolul Ploiești, CSS Sibiu, CSS 1 Timișoara.

Cu 42 de concurente și 6 echipe în dispute pentru titlu, competiția Junioarelor II, Nivel 4 a fost dominată de fetele de la Steaua București Diana Mândrea, Adriana Tudorache, Alexia Borasu, Camelia Anghel -, mai bune cu aproape 4 puncte față de principalele lor adversare, CSS 1 Constanța și CSM Onești, aflate pe locurile următoare, invingătoare la individual compus fiind constănțeanca Ioana Stănciulescu, și ea o câștigătoare detașată.
Un succes și mai categoric a fost realizat de formația Farul ConstanțaDelia Constantinescu, Luiza Popa, Maria Ceplinschi, Corina Petre – în cadrul categoriei Junioare II, Nivel 3, care s-a impus la peste 7 puncte de CSS Gimnastică Focșani și CSS 2 București.  În disputa celor 39 de candidate la podium, Maria Ceplinschi (Farul Constanța) a devenit campioană la mare luptă cu Alina Crăciun (CSS Gimnastică Focșani) și Luiza Popa (Farul), cele trei împărțindu-și podiumul pe o distanță de 0.200. De notat, de asemenea, și faptul că în primele 4 locuri s-au aflat 3 reprezentante ale Farului Constanța.
Cea mai slab ”populată” categorie a fost aceea a Junioarelor I, în concurs fiind doar 8 gimnaste și 2 echipe, una – CNS Cetate Deva – cu trei gimnaste, iar cealaltă Farul Constanța – cu două (!!), componente ale loturilor naționale. Cea mai bună s-a dovedit a fi Denisa Golgotă (CNS Cetate Deva), aurul continental de la Berna, care, cu 55.750, le-a depășit pe Carmen Glăvan (Farul Constanța) 55.700 și Carmen Ghiciuc (CNS Cetate Deva) 55.450.

Festivalul gimnasticii juvenile continua în sala din Sf.Gheorghe, cu întrecerile din cadrul Campionatului Național pe echipe al Juniorilor II și I.

Pentru alte amănunte, click aici: Campionat National Junioare II si I – Sf.Gheorghe

Foto: Puzzelgym