2015 Deva: OLIVIA CÎMPIAN și DENISA GOLGOTĂ – 5 titluri din 5 la ”naționalele” junioarelor

Sfârşitul săptămânii trecute a adus la Deva, timp de două zile, tot ce are mai bun gimnastica românească la nivelul tinerei generații, adică aproape o sută de fete de la 21 de cluburi din întreaga ţară, care și-au disputat întâietatea în Campionatul Național al Juniorelor I, II și III, competiție desfășurată sub egida Federației Române de Gimnastică, în organizarea CNS Cetate Deva și DJTS Hunedoara, cu sprijinul sponsorilor si autoritatilor locale. Vedetele noii generații au fost Olivia Cîmpian (junioare I) și Denisa Golgotă (junioare II, nivel 4), care au cucerit toate locurile întâi la categoriile lor de vârstă.Concursul a beneficiat de o ”organizare excelentă, asigurată de către instituțiile locale”, după cum afirma secretarul general al Federației, Mircea Apolzan, acestea – DJST Hunedoara, Asociația Județeană de Gimnastică Hunedoara, CSM Deva – fiind sprijinite și de implicați sponsori Farmaceutica REMEDIA S.A. – în principal -, Eurosport DHS, S.C. Titan 99 S.R.L., E-lite Nutritia, Cumpăna S.A., având ca parteneri media Antena 1 Deva și Glasul Hunedoarei.

Gimnastele de la Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva au confirmat aşteptările şi au reuşit să se impună în întrecerea gimastelor de la categoriile superioare, dominând cu autoritate competiția.
Olivia Cîmpian şi-a adjudecat toate cele cinci titluri posibile la junioare I, atât la individualul compus – într-o dispute strânsă cu colega sa Alisia Botnaru, pe care a depășit-o cu doar 0.050, și cu Carmen Glăvan (Farul Constanța) – cât și pe cele 4 aparate. De notat că, la sărituri, devencele au ocupat integral podiumul, în ordinea 1. Olivia Cîmpian, 2. Alisia Botnaru, 3. Carmen Ghiciuc. La celelalte aparate au mai fost medaliate: paralele – Carmen Ghiciuc și Maria Holbură (CSS 1 Constanța), bârnă – Maria Holbură și Alisia Botnaru, sol – Denisa Stanciu (CSS Sibiu) și Alisia Botnaru.

O performanţă identică cu a Oliviei Cîmpian, 5 titluri din 5, a reuşit şi Denisa Golgotă la junioare II, nivel 4. Ea a câştigat individualul compus – la 3 puncte distanță de Camelia Anghel (Steaua București) și Iulia Berar (CSM Arad) –  şi toate cele patru aparate, pozițiile următoare fiind ocupate de: Ioana Oprea (CSM Onesti) și Maria Pană (Dinamo Bucuresti) – sărituri, Camelia Anghel (Steaua București) și Iulia Berar (CSM Arad) & Ariadna Stanciu (Farul Constanța) – paralele, Ariadna Stanciu (Farul Constanta) și Iulia Berar (CSM Arad) & Camelia Anghel (Steaua București) – bârnă, Ariadna Stanciu (Farul Constanta) și Iulia Berar; (CSM Arad) – sol.

La categoriile mici, la individual compus, în prim-plan au fost Anne-Mary Micu (CSS 2 București) – junioare III / 2 și Ioana Stănciulescu (Farul Constanța) – junioare II / 3, învingătoare și la două aparate (sărituri, sol),  în timp ce celelalte titluri pe aparate au fost adjudecate de Luiza Popa (Farul Constanța – sărituri, bârnă, sol) și Daria Berar (CSM Arad – paralele) – junioare III / 2 și Emilia Muntean (CSS 1 Constanța – paralele) și Daniela Trică (CSS Bârlad – bârnă).
A fost un concurs reușit, cu câteva evoluții remarcabile. Principala noastră grijă la aceste categorii de vârstă, pe lângă respectarea celor învățate la antrenamente, este starea de sănătate a sportivelor. Sunt convins că vor fi și rezultate mai bune”, a declarat Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al Lotului Național de junioare de la Deva.

Sportivele clasate pe podium au fost răsplătite cu premii in valoare de 8.000 de lei, puse la dispoziție de firma Farmaceutica Remedia Deva, dar, dincolo de triumful unei sportive sau a alteia, dincolo de premii si implicare organizatorica, important este ca gimnastele care au concurat la Deva să câștige în valoare și să fie apte să asigure schimbul de mâine al gimnasticii românești.

Pentru alte amănunte, click aici: Rezultate C.N. junioare I, II, III – Deva

Fotografii: Glasul Hunedoarei și Dan Mareș (puzzlegym.ro)

JUNIORII LA BISTRIȚA

Băieții vor intra în competiție pentru podiumurile Campionatului Naţional Individual al Juniorilor III, II și I la Bistrița, în perioada 12 – 14 noiembrie 2015, în Sala LPS din localitate, la start urmând să se afle gimnaști de la CSS Dinamo București, CSS Brașovia Brașov, CSS Lugoj, LPS Bistrița, CSA / CSS Steaua București , CSS/CSM Reșița, CSS Buzău, CSS nr. 1 Timișoara, LPS Arad, CSM / CSS Sf. Gheorghe, CSS Sibiu, CSM Cluj-Napoca.