SCRISOARE DESCHISĂ

ADRIAN STOICA, Președinte FRG

Dragi prieteni ai gimnasticii,

Cu toții trăim într-o societate în care, din păcate, am început să uităm că vine o vreme când  fiecare dintre noi trebuie să încurajăm și generatiile următoare să crească și să se afirme.
Este foarte adevărat că, uneori,  experiența nu poate fi compensată doar cu entuziasm, dar cred că trebuie să avem decența să acceptam că, undeva,  trebuie să înceapă si experienta noilor generatii.
Deși am primit multe propuneri de la membri afiliati de a continua încă un mandat, cu mulțumire pentru acestea, am decis că este timpul pentru ca generația tânără să se implice.
După 20 de ani în Federatia Internationala de Gimnastica, unde am activat ca Președinte al gimnasticii masculine, după 42 de ani în Federația Română de Gimnastică, între care, în ultimii 25, am ocupat pozițiile de Secretar General și Președinte, mă uit in urmă cu împlinire și recunoștință pentru că am reușit, alături de o mână de oameni cu suflet, în ciuda tuturor provocărilor tranziției societății românești, să rămânem în elita mondială și atunci când nimeni nu credea că mai este posibil. Campionatele Europene de la Cluj Napoca au fost o încununare a acestor ani și ca rezultate sportive, dar și prin calitatea organizării unei competiții majore despre care încă se vorbește în gimnastica mondială ca despre un nou standard de excelență.
Lăsăm în urmă o moștenire frumoasă și o gimnastică românească încă de temut pentru toti competitorii noștri. Nu în ultimul rând și nici mai puțin important, veniturile proprii ale FRG sunt la un record istoric și vor fi utile pentru programele viitoare.
Doresc mult succes noii echipe, oricare va fi aceasta și, cu aceeași dedicare pentru acest fenomen al gimnasticii, sper, în cel mai sincer mod, să ducă pe mai departe drapelul românesc pe cele mai înalte trepte ale podiumurilor olimpice, mondiale și europene.
Provocările pe care le aveti în față sunt multiple și diverse, de la politic și până la păstrarea antrenorilor și promovarea sportului către sponsori și mai ales către noile generatii de copii, dar despre toate acestea poate că vom mai vorbi si in viitor cu detasare și puțin mai mult obiectivism.
Cred în voi și rămân cu drag alături de voi, în masura in care experienta mea va putea fi utilă și în viitor.
E timpul vostru și mă înclin cu decență și repect în fața efortului pe care știu ca il veți depune cu aceeasi dragoste, patriotism și dedicare, ca noi, cei de dinaintea voastră.

Mult succes!

* * *

ADUNAREA DE ALEGERI A FEDERAȚIEI ROMÂNE DE GIMNASTICĂ

În conformitate cu prevederile statutare, având în vedere Adunarea Generală de alegeri, programată în ziua de 4 august 2017, s-a încheiat perioada de depunere a candiaturilor pentru funcțiile de președinte (1), vice-presedinte (2), membri Comitet Executiv (7), Comisia de Apel (3), Comisia de Cenzori (3).

De asemenea, în conformitate cu prevederile statutare, validarea candidaturilor va fi făcută, după analiza dosarelor,  în cadrul ședinței de Comitet Executiv a Federației Române de Gimnastică,  în ziua de 27 iulie 2017. Lista finală a candidaților va fi dată publicității in termenul statutar.