Simona Amânar – membru în Comitetul Executiv al COSR

București, 25 septembrie 2020 – Adunarea Generală de alegeri a Comitetului Olimpic și Sportiv Român a avut loc ieri, 24 septembrie 2020, în aer liber, pe terenul de fotbal-rugby din cadrul Complexului Olimpic Sydney 2000, de la Izvorani.

Cu 179 voturi, Simona Amânar a fost aleasă ca membru în Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, la categoria sporturi de vară.

La conducerea COSR, Mihai Covaliu a obținut un al doilea mandat cu 203 voturi din 204, iar locurile de vicepreședinți au fost ocupate de Camelia Potec, Alexandru Dedu și Elisabeta Lipă.

Simona Amânar este campionă olimpică, mondială și europeană și una dintre figurile marcante ale sportului nostru la nivel mondial din a doua parte a anilor 90. Săritura executată pentru prima dată de ea și care îi poartă numele în Codul de Punctaj, ronda-flic, salt inapoi întins cu două șuruburi și jumătate, este și astazi una dintre cele mai dificile și spectaculoase sărituri din gimnastica feminină, oferind un mare avantaj competitiv sportivelor care reușesc să o execute corespunzător.

Felicitări, Simona! Mult succes!